!На 1 февруари 2017 година, заврши промотивниот период на слободно користење на содржините на „Мета“. Во периодот што претстои го воведуваме новиот систем за пристап и за претплата. За начинот на пристап и за претплатата ќе информираме дополнително

Горивата поскапуваат за половина денар


Скопје, 6 февруари, 2017 - 14:18 (META) 

Малопродажните цени на „еуросупер БС-95“ и на „еуродизел“ од полноќ се зголемуваат за половина денар за еден литар, соопшти денеска Регулаторната комисија за енергетика.

Новата цена на „еуросупер БС-95“ ќе изнесува 66,5 денари за литар, а на „еуродизел“ 53 денари за литар.

Малопродажната цена на „еуросупер БС-98“ не се менува, односно останува 68,5 денари за еден литар.

 


Горивата поевтинуваат од ноќеска на полноќ


Скопје, 23 јануари, 2017 - 13:00 (META) 

Цената на „еуросупер БС-95“ ќе се намали за еден денар и ќе изнесува 66 денари за еден литар, додека цената на „еуросупер БС-98“ се намалува за половина денар и ќе изнесува 68,5 денари за литар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика.

Новата цена на еден литар дизел-гориво ќе изнесува 52,5 денари.

Просечната цена на суровата нафта на светскиот пазар изнесуваше 54,2 долари за еден барел, а курсот на денарот во однос на доларот изнесуваше 57,93 денари за еден долар.


Бензинот поскапува за половина денар


Скопје, 9 јануари, 2017 - 14:37 (META) 

Бензинот поскапува за половина денар од ноќеска на полноќ, додека дизел-горивото останува со непромената цена, одлучи Регулаторна комисија за енергетика.

Во согласност со одлуката на комисијата, еден литар „еуросупер БС-95“ ќе се продава за 67 денари, а „еуросупер БС-98“ за 69 денари за литар.

Цената на „еуродизел“ останува непроменета, односно 53,5 денари.

Од РКЕ велат дека зголемувањето на цените се должи на повисоката цена на суровата нафта на светскиот пазар за 1,6 отсто.


Горивата поскапуваат за два денари по литар


Скопје, 28 ноември, 2016 - 14:21 (META) 
Од ноќеска на полноќ, бензинот поскапува за два денари по литар, а нафтата за денар и половина, одлучи Регулаторната комисија за енергетика.
„Еуросупер БС-95“ ќе се продава за 62 денари за еден литар, а литар „еуросупер БС-98“ ќе чини 64 денари.
 Малопродажната цена на „еуродизелот“ се зголемува за 1,5 денар за еден литар.

Горивата ќе поевтинат за три денари


Скопје, 14 ноември, 2016 - 12:35 (META) 

Малопродажните цени на „еуросупер БС-95“, на „еусросупер БС-98“ и на „еуродизел“ ќе се намалат за три денари по литар од вечерва на полноќ, одлучи Регулаторна комисија за енергетика.

Со намалувањето, малопродажната цена на „еуросупер БС-95“ ќе изнесува 60 денари за еден литар, „еусросупер БС-98“ ќе се продава по 62 денари за еден литар, а малопродажната цена на „еуродизел“ ќе изнесува 47 денари за еден литар.


Горивата поскапуваат од ноќеска на полноќ


Скопје, 17 октомври, 2016 - 16:40 (META) 

Бензинот од ноќеска на полноќ ќе поскапи за 1,5 денар, а дизелот и екстралесното масло за домаќинство за два денари, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ).

Според одлуката на РКЕ, еден литар „еуросупер БС-95“ ќе се продава за 63 денари, а „еуросупер БС-98“ за 65 денари.

Новата цена на литар „еуродизел“ e 50 денари, а на екстралесното масло за домаќинство 38,5 денари.

РКЕ ја донесе одлуката за промена на цената врз основа на просечната цена на сурова нафта на светскиот пазар и односот на курсот на денарот во однос на доларот во изминатите две недели.


Бензинот поевтинува за половина денар по литар


Скопје, 3 октомври, 2016 - 12:41 (META) 

Бензинот од ноќеска на полноќ поевтинува за половина денар по литар, а цената на дизел-горивата останува иста, одлучи денеска Регулаторната комсија за енергетика (РКЕ).

Новата малопродажна цена на еден литар „еуросупер БС-95“ изнесува 61,5 денари, а на „еуросупер БС-98“ – 63 денари. Цените на „еуродизел“ и на екстралесното масло за домаќинство не се менуваат, односно остануваат 48 и 36,5 денари за еден литар.

Како причина за намалување на цените на нафтените деривати од РКЕ ги посочуваат за 0,832 отсто пониската просечна цена на сурова нафта на светскиот пазар во изминатите две недели и за 0,148 отсто понискиот курс на доларот во однос на денарот.


Минимално намалување на цената на „еуросупер БС-98“


Скопје, 19 септември, 2016 - 12:43 (META) 

Малопродажните цени на „еуросупер БС-95“ и на „еуродизел“ ќе останат на исто ниво, одлучи Регулаторна комисија за енергетика.

„Еуросупер БС-95“ ќе продолжува да се продава по цена од 62 денари за еден литар, додека малопродажната цена на „еуродизел“ изнесува 48 денари за литар.

Малопродажната цена на „еуросупер БС-98“ се намалува за 0,5 денари за еден литар и од вечерва тој ќе чини 63,5 денари.

 

 


Бензинот поскапува за половина денар


Скопје, 5 септември, 2016 - 13:26 (META) 

Малопродажната цена на бензинот од ноќеска на полноќ се зголемува за половина денар, а цената на дизел-горивото останува непроменета, одлучи Регулаторна комисија за енергетика.

Новата цена на „еуросупер БС-95“ ќе изнесува 62 денари за еден литар, а литар „еуросупер БС-98“ ќе се продава за 64 денари.

Малопродажната цена на „еуродизел“ не се менува и изнесува 48 денари за еден литар.

 


Бензинот и дизелот поскапуваат за два денари


Скопје, 22 август, 2016 - 13:34 (META) 

Новите цени на бензинот и на дизел-горивото ќе бидат повисоки за два денари, одлучи Регулаторна комисија за енергетика.

Од ноќеска на полноќ „еуросупер БС-95“ ќе чини 61,5 денари за еден литар, „еуросупер БС-98“ ќе се продава за 63,5 денари за еден литар, а „еуродизел“ за 48 денари за еден литар.

Цената на екстралесното масло за домаќинство ќе изнесува 36,5 денари за еден литар.