Манифестацијата „Бела ноќ“ ќе се одржи утре


Скопје, 6 октомври, 2017 - 12:31 (META) 

Годинешното 13. издание на манифестацијата „Бела ноќ“ ќе се одржи утре, сабота (7 октомври). Град Скопје информира дека ќе има квалитетна програма која посетителите ќе може да ја видат на неколку точки во градот.

Како и изминатите години, ќе има изложби, концерти, перформанси, бесплатен филмски маратон во кино „Милениум“ и музички спектакл.

Во галеријата на Младинскиот културен центар ќе биде поставена изложбата на графики од Салвадор Дали, „Помеѓу ѕвездите и басните“.

На плоштадот Македонија, ќе настапи корејската трупа „Таго анд Ато БИЗ“ (Tago&АtoBIZ) кои ќе го претстават перформансот „Таго: Корејски тапан 2“ во 21 часот. Во музичкиот спектакл учествуваат околу 30 актери, танцувачи, изведувачи и членови на оваа светска атракција.

Градско кино „Миленум“ ќе има уште еден бесплатен филмски маратон.

Организатор на манифестацијата „Бела ноќ“ е Младинскиот културен центар, а Градот Скопје, како покровител, од буџетот за 2017 година одвои 48.780 евра.

На денот на одржување на манифестацијата, организирано е бесплатно возењето во градските автобуси на ЈСП, кои сообраќаат кон централното градско подрачје, од 19 часот до раните утрински часови.