Свечена промена на државното знаме кај Иванов


       
Скопје, 7 септември, 2017 - 10:08 (META) 

Денеска ќе биде извршено свечено менување на државното знаме пред кабинетот на претседателот на Република Македонија. На церемонијата ќе присуствува претседателот на државата, Ѓорге Иванов.

На свеченоста, како што соопштија од кабинетот на Иванов, ќе присуствуваат и ученици од Основното училиште „Тихомир Милошевски“ од Ново Село, Скопје, од ООУ „Александар Здравковски“ од Јагуновце и од ООУ „Ѓорѓија Пулевски“ од општина Аеродром.

Промената на државното знаме ќе го изврши гардиската единица на Армијата Република Македонија.

„Манифестацијата на промена на државното знаме е со цел подигнување на чувството и почитта кон знамето на Република Македонија како репрезент и симбол на државноста на нашата земја“, стои во соопштението од кабинетот на Иванов.