This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Sun Feb 17 21:54:40 2019 / +0000 GMT

Судот ја одби молбата на Груевски за одложување на затворската казна
Кривичниот суд ја одби молбата на поранешниот премиер Никола Груевски за одложување на затворската казна од две години за предметот на СЈО „Тенк“. Адвокатите на Груевски бараа тој да не замине на издржување на затворската казна на 8 ноември, поради пратенички обврски и обврските околу пишувањето на книга поврзана со неговиот докторат.

„Судија за извршување санкции при Основниот Суд Скопје 1 – Скопје, постапувајќи по молба за одлагање на извршување на санкција определена со правосилна пресуда во предметот „Тенк“, донесе решение со кое ја одби молбата. Решението на судија за извршување санкции е испратено на странките во постапката“, велат од Судот.

По ова, Груевски има рок во наредните три дена да поднесе повторно жалба до Кривичниот совет, кој исто така има рок од три дена да одговори на жалбата.

Груевски е осуден на две години затвор за случајот „Тенк“ и според упатниот акт треба најдоцна до наредниот четврток на 8 ноември да се пријави во затворот Шутка.
Post date: 2018-11-02 14:25:23
Post date GMT: 2018-11-02 13:25:23
Post modified date: 2018-11-02 14:25:23
Post modified date GMT: 2018-11-02 13:25:23
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com