Стотина летови откажани на аеродромите во Берлин


       
Берлин, 10 март, 2017 - 10:59 (META) 

Повеќе од стотина летови денеска се откажани во Берлин поради штрајкот на службениците на аеродромите поради спорот околу платите.

На главниот аеродром „Тегел“ се откажани 455 летови, додека на аеродромот „Шенефелд“ се откажани 204 летови.

Синдикатот соопшти дека 2.000 вработени на аеродромот утринава стапија во штрајк, кој ќе трае до сабота, 11 март, до 5 часот наутро. Во тек се преговори за платите.

Од синдикатот додаваат дека уште не добиле понуда што претставува основа за преговори.