(FOTO) Ohri në dhjetorë me plus 15 gradë


Ohri, 12 Dhjetor, 2014 - 14:56 (META) 

Moti i mirë, me temperaturë të pazakontë për këtë periudhë të vitit, deri më 15gradë, sot mashtroi shumë banorë të Ohrit duke dalë në shëtitje buzë liqenit. U gjallëruan edhe tarracat e restoranteve dhe kafenetë, që është provokim shtese për mysafirët e Vitit të Ri , të cilët planifikojnë këtu të kalojnë fundjavën e festave.

Në bukuritë që i krijon pamja e qetë e liqenit, me pulëbardha dhe me grupin mahnitës të mjellmave, kënaqeshin mysafirët vendor dhe ata nga jashtë vendi.

Shirat e fundit dukshëm përmirësuan imazhin hidrologjik. Niveli i ujit në liqenin e Ohrit i zbrazur gjatë muajve të verës, për momentin është vetëm disa centimetra nën nivelin zero.


Lundrim apo ecje mbi liqenin e akullt


Bratisllava, 11 Dhjetor, 2014 - 15:39 (META) 

Alpinisti Tomas Nunuk dhe miku i tij bënë një incizim fantastik, i cili tregon se si duket ecja mbi liqenin e ngrirë dhe të pastër si kristali.

Video- incizimi, i cili për tre ditë në “Youtube” është shikuar më shumë se 1.9 milion herë, është incizuar në liqenin e malit slloven “Visoki Tatri”. Uji i liqenit është aq i pastër saqë krijon përshtypje se ecja bëhet në ajër e jo në akull.