!Më 1 shkurt 2017, përfundon periudha promovuese për shfrytëzim të lirë të lajmeve të “Meta”. Në periudhën e ardhshme do të zbatojmë sistemin e ri për qasje dhe parapagesë. Për mënyrën e qasjes dhe parapagesës do të ju njoftojmë në mënyrë plotësuese.

Mogerini dhe Han: Mandati i Zaevit është hap i rëndësishëm që shteti të del nga kriza


       
Bruksel, 17 Maj, 2017 - 13:47 (META) 

Eurokomesari për zgjerim dhe fqinjësi të mirë Johanes Han dhe përfaqësuesja e lartë për Politikë të Jashtme dhe Siguri e BE-së, Federica Mogherini e kanë përshëndetur dhënien e mandatit për formimin e Qeverisë nga presidenti Gjorge Ivanov dhe për ta shqyrtuar qëndrimin e tij.

“E mirëpresim vendimin e presidentit Gjorge Ivnaov për t’ia  dhënë mandatit për formimin e Qeverisë Zoran Zaevit, si një hap të rëndësishëm në procesin e formimin e Qeverisë. Shpresojmë se kjo frymë konstruktive do të vazhdojë të mbizotërojë, në mënyrë që vendi të dalë nga kriza politike”, thuhet në deklaratën e përbashkët

Mogerini dhe Han gjithashtu u bëjnë thirrje partive parlamentare që së bashku të punojnë në agjendën për reformat, për ta kthyer vendin në rrugën euro-atlantike.

“U bëjmë thirrje të gjitha partive parlamentare që t’i lënë anash dallimet dhe bashkë të punojmë në reformat e përbashkëta, që ta kthejnë shtetin në rrugën evropiane. Njerëzit e meritojnë këtë. Ne jemi të gatshëm të mbështesim qeverinë në përpjekjet e saja për reforma”, thuhet në deklaratën e përbashkët.