!Në periudhën që vijon, punojmë në vendosjen e sistemit për qasje dhe parapagesë. Për mënyrën e qasjes dhe parapagesës, do të njoftojnë në mënyrë plotësuese. Tekstet e “Meta” deri atëherë, janë të lira për marrje, por duke e treguar citimin nga ku është marrë lajmi.

Mickoski: Defekti në “RKE Bitola” është mënjanuar, gjendja me rrymën është stabile


       
Shkup, 12 Janar, 2017 - 13:35 (META) 

Defekti në RKE Bitola është mënjanuar dhe centrali tani punon me kapacitet të plotë, njoftoi sot drejtori i përgjithshëm i SH.A ELEM, Hristian Mickoski.

Sipas tij, vendi në ditët më të ftohta i ka përmbushur nevojat e energjisë elektrike me 80% të prodhimtarisë vendore.

“Edhe krahas kushteve të motit, arritëm që në kohë t’i porosisim sasitë e nevojshme të energjisë elektrike. Qytetarët nuk duhet të brengosen sepse ashtu do të jetë edhe në ditët e ardhshme” deklaroi Mickoski.

Ai shtoi se periudha e ardhshme është i volitshëm sepse bora që po shkrihet do të ul çmimin e rrymës në rajon.

Importi i rrymës tash për tan do të zhvillohet përmes Serbisë.