This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Thu Feb 21 7:52:48 2019 / +0000 GMT

Скопје: Наши пари за нивни скапи проекти и за политички поени
Три проекти на три скопски општини ги обединува едно -  сите имаат првенствено декоративна функција.

Паркот на езерата во Аеродром, Боемската улица во Центар и плоштадот Делфина, иако во различни општини, имаат заеднички именител – висока цена и постојано фалење со тоа зошто и колку многу наши пари потрошиле нивните ментори.

Општините во Скопје во последниве години вложија многу пари во разубавување на јавните простори, па се трошат стотици илјади, па дури и милиони евра за тоа кој ќе направи поубав, но и поскап плоштад, парк или пешачка зона.

Но, дали ако се има пари, тие мора да се потрошат?

YouTube Video: YouTube.com/watch?v=1O6QmPDYen4

Post date: 2015-12-26 09:00:53
Post date GMT: 2015-12-26 08:00:53
Post modified date: 2015-12-26 00:35:25
Post modified date GMT: 2015-12-25 23:35:25

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com