This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Tue Oct 23 11:40:56 2018 / +0000 GMT

СДСМ поднесе иницијатива за намалување на патните трошоци за пратениците
Пратеничката група на СДСМ поднесе инцијатива за намалување на патните трошоци на пратениците, информираше координаторот Томислав Тунтев на денешниот брифинг со новинарите.

Со иницијативата се предлага патните трошоци од 30 отсто од цената на изминат литар бензин, да се намали на 15 отсто. За таа цел, потребно е менување на законот за плати на именувани функционери и законот за пратеници.

- Решението кое го предлагаме ќе биде со цел да се стави крај на манипулациите и шпекулациите во јавноста. Претседателот Талат Џафери го има предлогот, уште на 1 декември, но досега се нема изјаснето ниту една пратеничка група - рече Тунтев.

Тој потенцираше дека за оваа инцијатива очекуваат поддршка од сите пратеници вклучувајќи ја и опозицијата.

Наплатата според овој предлог закон би се вршела само со фискална сметка која е платена од личната картичка на пратеникот, за да се отстранат, како што објасни Тунтев, сите сомнежи дека пратеникот би можел да носи и фискални сметки кои од други лица.
Post date: 2018-01-12 14:04:36
Post date GMT: 2018-01-12 13:04:36
Post modified date: 2018-01-12 15:00:25
Post modified date GMT: 2018-01-12 14:00:25
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com