СДСМ: Глумецот Талески влезе во режисерска фаза


       
Битола, 14 ноември, 2016 - 13:25 (META) 

Градоначалникот на Битола, од глумец влезе во режисерска фаза со плановите за Битола, рече советникот на СДСМ, Златко Ќурчиевски, откако на дневен ред на Советот на Општина Битола се најдоа развојните планови за наредните три години. Тој вели дека Талески од изградбата на инфраструктура во станбениот комплекс „Касарна“ направил драма, од ветениот стадион – научна фантастика, а од кружните текови – класична бајка или фикција.

– Талески е глумец или режисер. Сега гледам дека влегол во режисерска фаза и сите планови за Битола ги поделил по жанрови. Со тоа што не ја изгради инфраструктурата во касарната, испреплете стотици судбини на луѓето кои таму ги купија становите, а не можат да земат имотни листови. Но, оваа драма влезе во мелодрамска фаза затоа што и СЈО и Јавното обвинителство и органите на прогонот се заитересираа за случајот – рече Ќурчиевски.

Советникот на ВМРО-ДПМНЕ, Ихор Хаџиевски, рече дека локалната власт ги реализира ветените планови за Битола, а дека битолчани со сигурност ќе ја добијат новата северна трибина на стадионот и дека ќе уживаат во новите асфалтирани улици.