Саемот на книга ќе се одржи од 5 до 11 мај


       
Скопје, 28 април, 2015 - 10:49 (META) 

Саемот на книга ќе се одржи од 5 до 11 мај, а се очекуваат голем број нови книги, дружења со автори и промоции. На саемот ќе се претстават повеќе од 70 издавачи, меѓу кои најпознатите домашни, но и од регионот и од Европа.

Бројката на посетители на ова 27. издание на Саемот на книга се очекува да биде околу 40.000.