Ристовски: Кривичната пријава против Чадиев е монтиран случај во сталинистички стил


       
Скопје, 11 септември, 2017 - 16:49 (META) 

Фатени на дело дека прават изборни злоупотреби и соочени со својот страв од сериозен пораз кој им следува на локалните избори, денеска од полицијата на СДС беше поднесена кривична пријава против уште еден наш кандидат за градоначалник, против Славчо Чадиев од Велес, и тоа неаргументирано, без докази, без факти, единствено во функција да се оцрни нашиот кандидат за градоначалник и да се фаворизира нивниот кандидат, изјави денеска Спиро Ристовски, претседател на републичкиот изборен штаб на ВМРО-ДПМНЕ.

– Чадиев е гонет затоа што поставил точка на дневен ред на Совет на Општина Велес во 2012 година. Беспредметна кривична пријава, за ставена точка на дневен ред, исто како и беспредметните кривични пријави за уште двајца наши градоначалници од кои на едниот му беше поднесена за неосигураноста од шарањето на Општината од страна на платениците на СДС, а на другиот врз основа на сменета изјава на еден поединец кој работи за СДС. Монтирани случаи во класичен сталинистички стил. Поголем доказ од ова дека СДС ја користи полицијата за партиски цели и во функција на нивната кампања – нема. Тие ја користат полицијата да поднесуваат вакви банални кривични пријави за граѓаните да мислат дека нашите кандидати нешто лошо направиле, да бидат оцрнети и да им биде пресудено без суд. Тие ја користат полицијата и да одвратат други наши кандидати од локалните избори. Се закануваат, притискаат, прават монтирани случаи, пласираат груби лаги и конструкции – изјави Ристовски.

Ристовски им порача на полицајците да не влегуваат во замки и во игри и рече дека нарачателите на политичкиот прогон кои седат во владата нема да избегаат од одговорноста и од правдата.