Расправата за ребалансот на буџетот продолжува утре


       
Скопје, 4 август, 2017 - 18:34 (META) 

По низа реплики и контрареплики на пратеници од власта и од опозицијата, претседателот на Собранието, Талат Џафери ја прекина 11. седница и го закажа следното продолжение за утре во 11 часот.

Дискусијата на денешното продолжение на седницата се сведе на тоа што направила и не направила претходната власт, а што сегашната ветила и треба да оствари.

Во репликите предничеше Панчо Минов, кој главно се осврна на прашања и инвестиции што се однесуваат на Тиквешијата. По долгата дискусија тој искористи право на две контрареплики на излагања на пратеници од ВМРО-ДПМНЕ.

Дебатата за дополнетиот закон за ребалансот на буџетот продолжува утре, а според деловникот, би требало да заврши најдоцна в недела вечер.