!На 1 февруари 2017 година, завршува промотивниот период на слободно користење, без регистрација и без претплата, на содржините на „Мета“, кое беше воведено за да им овозможиме полесен пристап на корисниците до навремени и проверени вести. За начинот на пристап и за претплата, од 1 февруари 2017 година ќе информираме дополнително. При пренесувањето и преземањето на содржините од „Мета“, задолжително е атрибуирање и линкување.

Прилепчани бараат подобро здравство, порачаа активистите на „Ние одлучуваме“


       
Прилеп, 2 ноември, 2016 - 15:58 (META) 

Караванот на граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ денеска одржа перформанс во центарот на Прилеп.

Активистите од црно-жолтиот камион емитуваа аудиопораки на акцијата, а впечатливоста на перформансот беше засилена со пиротехнички средства, банери и со знамиња.

„Повеќе од дваесетина активисти разговараа со граѓаните на Прилеп за клучните теми и проблеми со кои се оптоварени граѓаните на Прилеп и на Македонија. Прилепчани бараат подобро здравство, посочувајќи го Прилеп како еден од градовите со голема смртност на родилки и со недостиг од лекарски кадар и од адекватна опрема во сите здравствени установи. Иселувањето на младите како директен резултат на сиромаштијата и на безработицата што владеат во Прилеп, се клучните проблеми за кои прилепчани бараат промени“, велат од „Ние одлучуваме“.