This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Thu May 24 23:28:57 2018 / +0000 GMT

Пожар зафати 140 куќи во Јапонија, повредени две лица
Во малиот јапонскиот град Итоигава избувна пожар кој зафати најмалку 140 куќи и други објекти, а медиумите наведуваат дека две лица се полесно повредени.

Итоигава се наоѓа на брегот на Јапонското Море, а пожарот бргу се проширил поради силниот ветер.
Локалните власти наложиле евакуација на 273 домаќинства, односно на 580 лица.

Агенција „Кјодо“ наведува дека пожарот избувнал во кинески ресторан и потоа се проширил.

YouTube Video: YouTube.com/watch?v=NB1QmIVOMQY

Post date: 2016-12-22 11:26:47
Post date GMT: 2016-12-22 10:26:47
Post modified date: 2016-12-22 11:26:47
Post modified date GMT: 2016-12-22 10:26:47
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com