This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Mon Jun 25 15:52:52 2018 / +0000 GMT

Поради лошото време, забранет e влезот на камиони во Грција на преминот Евзони
На тешките товарни возила кои транзитираат меѓу Македонија и Грција, преку граничните премини Богородица и Евзони не им се дозволува влез во Грција поради лошите временски услови и состојбата на патиштата. Вакво известување утрово добиле македонските полициски служби на граничниот премин Богородица од своите колеги на преминот Евзони, од грчката страна на границата.

Поради забрната за влез, како што информираат од МВР, во граничниот меѓупростор, за влез во Грција чекаат околу 70 товарни возила.

„Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните дека утринава (11 јануари 2017 година) остварен е контакт помеѓу раководител на смена на полициската станица за граничен премин и граничен надзор Богородица со раководител на смена на граничниот премин Евзони во врска со застој при влез во Грција за товарен сообраќај. Од страна на грчките полициски службеници добиено е известување дека од 2 часот, не им се дозволува на тешките товарни возила влез во Грција поради лошите временски услови и состојбата на патиштата“, стои во соопштението од МВР.
Post date: 2017-01-11 11:01:02
Post date GMT: 2017-01-11 10:01:02
Post modified date: 2017-01-11 11:01:02
Post modified date GMT: 2017-01-11 10:01:02
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com