This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Mon Jun 18 13:17:38 2018 / +0000 GMT

Поплави и свлечишта во Перу усмртија 75 лица
Поројни дождови, поплави и свлечишта во Перу ги однесоа животите на 75 лица, соопштија локалните власти.
Перуанската цивилна заштита соопшти дека 75 лица настрадале, 625.000 лица се загрозени, додека 70.000 останале без покрив над глава.

Поради поројните дождови поплавен е системот за канализација во градовите долж Тихиот Океан, а властите почнале да преземаат мерки против комарци.

Владата ја испрати војската да ѝ помогне на полицијата во одржување на јавниот ред во повеќе од 800 градови, во кои е прогласена вонредна состојба.

https://twitter.com/HyperObserver/status/842434496377044992
Post date: 2017-03-20 12:32:19
Post date GMT: 2017-03-20 11:32:19
Post modified date: 2017-03-20 12:32:19
Post modified date GMT: 2017-03-20 11:32:19
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com