This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Tue Dec 18 15:15:07 2018 / +0000 GMT

Поништен конкурсот за откуп на класични композиции за 2017 година
Министерството за култура соопшти дека конкурсот за откуп на класични композиции за 2017 година, објавен на 6 април минатата година, се поништува поради административни пропусти во неговото спроведување. Конкурсот ќе биде повторен.

Министерството ќе поведе соодветни дисциплински постапки за службите задолжени за спроведување на конкурсот, за да се утврди одговорноста за направените пропусти.

Според соопштението, објавените резултати на 18 јануари годинава на официјалната веб-страница не биле тоа, туку само предлози на комисијата, кои не биле одобрени од министерот.
Post date: 2018-03-29 16:54:44
Post date GMT: 2018-03-29 14:54:44
Post modified date: 2018-03-29 16:54:44
Post modified date GMT: 2018-03-29 14:54:44
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com