This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Wed Dec 12 14:34:38 2018 / +0000 GMT

Полска ја победи ЕУ, тврди премиерката Шидло
Полската премиерка Беата Шидло изјави дека нејзината Влада победила во спорот со ЕУ околу мигрантите, тврдејќи дека Унијата дури и го сменила својот став по тоа прашање.

Според Шилд, ЕУ го сменила ставот благодарение на влијанието на одлучниот и непоколеблив на Полска.

- Денеска во Европа на Полска се гледа како на земја ослободена од тероризам – вели Шидло.

Полска одби да прими бегалци според обврзувачкиот план на ЕУ за релокација на бегалци. Варшава како аргумент наведе дека со прифаќањето на муслиманските мигранти ќе се загрози безбедноста на земјата и нејзиниот католички идентитет.
Post date: 2017-11-14 17:02:23
Post date GMT: 2017-11-14 16:02:23
Post modified date: 2017-11-14 17:02:23
Post modified date GMT: 2017-11-14 16:02:23
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com