Полицијата го проверува работењето на фондацијата на сопругата на Томислав Николиќ


       
Белград, 7 април, 2017 - 12:04 (META) 

Инспектори на Министерството за внатрешни работи за економски криминал од минатата недела го проверуваат работењето на фондацијата на Драгица Николиќ, сопругата на актуелниот претседател на Србија, Томислав Николиќ, поради сомневање дека наместо на градилишта, половина милион евра завршиле во нечии џебови.

Според пишувањата на белградскиот весник „Блиц“, проверката следува по пријавата на еден изведувач дека му е побарано да врати во готовина дел од парите што му биле уплаќани на сметка за адаптација на еден објект.

Полицијата сега ги собира сите податоци за донациите, начинот на трошење пари, како и за склучувањето договори за изградба на објекти и за купување опрема со средствата на фондацијата, која го носи името на сè уште актуелната прва дама на Србија.

Како што наведува весникот, се работи за голема сума пари затоа што само за неколку години се собрале 10 милиони евра, а постои сомневање дека „по принципот поврзани лица, еден дел од парите завршувал во џебовите на блиските луѓе од фондацијата на семејството Николиќ“.