Почна примирјето во Источна Украина


       
Киев, 9 декември, 2014 - 10:37 (META) 

Примирјето договорено меѓу владините сили и бунтовниците во Источна Украина денеска стапува на сила.

Примирјето почна во 9 часот, на 9 декември, соопшти набљудувачката мисија на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ).