This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Mon Apr 23 15:05:41 2018 / +0000 GMT

Почина милијардерот Дејвид Рокфелер
Милијардерот, банкар и филантроп Дејвид Рокфелер почина на 101 година од животот, мирно во сон, во својот дом, соопшти неговото семејство.

Дејвид бил најмлад од шесте деца на Џон Д. Рокфелер и беше последниот жив претставник на својата генерација Рокфелер.

Тој беше на чело на едно од најмоќните семејства на светот, а по смртта на своите браќа и сестри станал „чувар“ на семејното богатството и управуваше со една од најголемите деловни, но и филантропски империи на планетата.

Неговото семејство соопшти дека Дејвид донирал повеќе од две милијарди долари на разни институции. Се оженил со Маргарет Меграт во 1940 година и зад себе оставил шест деца.
Post date: 2017-03-20 18:03:04
Post date GMT: 2017-03-20 17:03:04
Post modified date: 2017-03-20 19:04:22
Post modified date GMT: 2017-03-20 18:04:22
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com