This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Mon May 21 3:12:57 2018 / +0000 GMT

Пекинг се задушува во смог и во магла
Во повеќе области во Кина во моментов има големо загадување, а Пекинг е под црвена тревога, највисока од четирите видови тревога што се однесуваат на смогот.

Истовремено во Пекинг е прогласена и жолта тревога поради маглата.

Другите подрачја, особено во Северна Кина се под црвена тревога и поради маглата и поради смогот.

Медиумите објавија снимки на кои се гледа дека смог го прикрива главниот град во толкава мера што се гледаат само врвовите на зградите.

Високото ниво на загадување трае веќе се недели, што доведе до откажување на летови и до воведување забрана за сообраќај.

YouTube Video: YouTube.com/watch?v=WHexkrTcwkk

Post date: 2017-01-05 12:35:37
Post date GMT: 2017-01-05 11:35:37
Post modified date: 2017-01-05 12:35:37
Post modified date GMT: 2017-01-05 11:35:37
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com