!На 1 февруари 2017 година, завршува промотивниот период на слободно користење, без регистрација и без претплата, на содржините на „Мета“, кое беше воведено за да им овозможиме полесен пристап на корисниците до навремени и проверени вести. За начинот на пристап и за претплата, од 1 февруари 2017 година ќе информираме дополнително. При пренесувањето и преземањето на содржините од „Мета“, задолжително е атрибуирање и линкување.

Општина Центар и ПОЦ ќе ги згрижуваат бездомниците


       
Скопје, 10 јануари, 2017 - 15:04 (META) 

Јавното претпријатие „Паркинзи на Општина Центар“ и Општина Центар од денеска почнуваат акција за згрижување на бездомните лица во општината.

Директорот на ЈППОЦ, Саша Богдановиќ, и градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, најавија дека преноќувалиштето за бездомници ќе функционира за да им се помогне на овие лица за време на деновите со екстремно ниската температура.

„Преноќувалиштето ќе работи според стандардните процедури за вакви пунктови, од 16 часот попладне до 10 часот наутро. Обезбедуваме и пакети храна за вечера и за појадок, како и топли напитоци, ќебиња, тоалети, медицинска нега. Посебни лица ќе се грижат за безбедноста на овие наши граѓани“, изјави директорот на ЈППОЦ, Саша Богдановиќ.

Јавното претпријатие и Општина Центар ги повикуваат сите граѓани што имаат информации за бездомници, да пријават во Општината или претпријатието.