Опасна експлозија во фабрика за хемикалии во Шпанија


       
Мадрид, 8 февруари, 2017 - 13:33 (META) 

Силна експлозија одекна во фабрика за хемикалии во шпанскиот град Патерни, во близина на Валенсија.

Како што се наведува, инцидентот се случил во индустриската зона Фуерте дел Харо, а шпанските медиуми наведуваат дека најмалку едно лице е хоспитализирано.

Во хемиската фабрика се работи со хлорин, токсичен гас кој може да предизвика тешкотии со респираторниот систем, очите и со кожата.