This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Mon May 21 3:07:04 2018 / +0000 GMT

Охрид денеска како во екот на туристичката сезона 
Невообичаено топлото време за овој период од годината, ги наполни шеталиштето, парковите и кафулињата во Охрид.

Овој продолжен празничен викенд во Охрид донесе голем број гости. Тоа можеше да се забележи по улиците и на паркиралиштата, кои изгледаа како среде туристичка сезона.

Заживеа и бродскиот туризам, така што кајчињата и бродовите ги превозуваа туртистите до Канео, Горица, Св.Стефан и до другите места.

Традиционално, покрај од земјата, најголемиот број од туристите во Охрид и во Струга се од соседните земји, пред сè, Бугарија, Србија, Албанија и во помал број од Грција.

Гости има и од Црна Гора и од Хрватска, а со индивидуални аранжмани, присутни се и одреден број новогодишни славеници и од Велика Британија, Полска и од Израел.

Покрај хотелиерите, задоволни се и приватните станоиздавачи, кои среде зима исполнија добар дел од своите капацитети.

Post date: 2017-01-01 17:24:51
Post date GMT: 2017-01-01 16:24:51
Post modified date: 2017-01-01 18:26:00
Post modified date GMT: 2017-01-01 17:26:00

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com