Обраќање на Хан на Националниот совет за евроинтеграции, седници на три комисии


       
Скопје, 17 јули, 2018 - 9:43 (META) 

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат Националниот совет за евроинтеграции на кој ќе се обрати еврокомесарот Јоханес Хан, како и комисиите за одбрана и безбедност, за политички систем и односи меѓу заедниците и Законодавно-правната комисија.

На дневен ред на собраниската Комисија за одбрана и безбедност се две предлог одлуки за испраќање на припадници на АРМ за учество во мировната операција „Одлучна поддршка”, во Авганистан и во КФОР на Косово.

Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците ќе продолжи со расправата за измените и дополнувањата на Законот за Академијата за судии и јавни обвинители, во прво читање.
Седница ќе одржи и Законодавно-правната комисија.