!На 1 февруари 2017 година, завршува промотивниот период на слободно користење, без регистрација и без претплата, на содржините на „Мета“, кое беше воведено за да им овозможиме полесен пристап на корисниците до навремени и проверени вести. За начинот на пристап и за претплата, од 1 февруари 2017 година ќе информираме дополнително. При пренесувањето и преземањето на содржините од „Мета“, задолжително е атрибуирање и линкување.

Новиот мост во Струга атракција за стружани и за туристите


       
Струга, 2 јануари, 2017 - 16:46 (META) 

Топлото време ги извади денеска стружани од нивните домови, а туристите од хотелите. Хотелите „Дрим“, „Белград“, „Макпетрол“ и другите беа закупени со поголемиот дел од капацитетите за продолжениот празничен новогодишен викенд.

Покрај кафулињата на езерскиот брег и по должината на реката Црн Дрим, деновиве нова атракција е новиот дрвен мост, што стружани како подарок го добија непосредно пред дочекот на Новата година.

Струшкиот бизнисмен Менди Ќура донираше околу 150.000 евра за проектот што го изработи проектантска куќа од Австрија, од каде беа увезени деловите кои беа потребни да се изгради новиот мост.