This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Mon Feb 18 18:25:29 2019 / +0000 GMT

Нова интервентна субвенција за производителите на јаболка од три денари
На 93. седница Владата донесе одлука за воведување нова интервентна субвенција за производителите на јаболка. Имено, оние производителите кои што ќе го предадат своето производство кај регистрирани откупувачи, ќе добијат субвенција од три денари за килограм предадени јаболка.

„Условот за добивање на оваа нова субвенција е родот да биде предаден најдоцна до 25 декември годинава по цена не повисока од пет денари за килограм. Владата ја донесе оваа одлука со цел да им излезе во пресрет на производителите на јаболка особено на оние во Преспанскиот регион, коишто претрпеа големи штети врз производството поради временските непогоди“, велат од Влада.

Post date: 2018-10-10 10:40:08
Post date GMT: 2018-10-10 08:40:08
Post modified date: 2018-10-10 10:40:08
Post modified date GMT: 2018-10-10 08:40:08

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com