This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Tue Sep 25 9:39:32 2018 / +0000 GMT

Најголемиот сериски убиец во Русија доби доживотна казна затвор
Поранешниот руски полицаец Михаил Папков (52), кој во Сибир силувал и убил најмалку 22 жени, осуден е на доживотна казна затвор. Како мотив за овие убиства навел дека „сакал да ја исчисти државата од проститутки“.

Потрагата за Папков траела 20 години, а на крајот бил откриен преку отпечаток оставен од копче од неговата полициска униформа.

За себе ќе каже дека е „ловец на проститутки“, а руското државно обвинителство оваа негова изјава ја оцени за бесмислена и го смета за обичен сериски убиец.

За да дојдат до резултати од ДНК, властите ги ексхумирале жртвите и тестирале повеќе од 3.000 осомничени.

Се претпоставува дека бројот на жени што ги убил е околу 59.
Post date: 2017-01-11 20:46:38
Post date GMT: 2017-01-11 19:46:38
Post modified date: 2017-01-11 21:08:06
Post modified date GMT: 2017-01-11 20:08:06
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com