This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Mon May 21 12:37:16 2018 / +0000 GMT

На Струмичкиот карневал годинава имаше повеќе од 1.000 учесници
Меѓународниот карневал што традиционално се одржува во Струмица, заврши и на него учествуваа околу 1.100 учесници од Албанија, Русија, Бугарија, Црна Гора, Србија и од Аруба.

Според Александар Цицимов од Организациониот одбор на Струмичкиот карневал, годинава не биле присутни некои од традиционалните гости од странство, поради совпаѓање на православниот и на католичкиот Велигден и одржувањето на традиционалните карневали во другите земји.

Сепак, како што вели, имале ист број учесници, како и атрактивни групи од Москва, Русија и од Аруба.

Карневалот го проследија и претставници на дипломатскиот кор во државата, а со своите сограѓани беше и поранешниот градоначалник на општина Струмица, Зоран Заев.

Поради овој настан, Струмица е на листата на најдобрите 20 „карневалски“ градови во светот.

Post date: 2017-02-26 15:35:28
Post date GMT: 2017-02-26 14:35:28
Post modified date: 2017-02-26 19:23:51
Post modified date GMT: 2017-02-26 18:23:51
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com