This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Sun Jan 20 20:04:13 2019 / +0000 GMT

МВР врши истрага за директорувањето на Дејан Пројковски во МНТ
Одделението за борба против организиран криминал од МВР по налог на Јавното обвинителство од минатата седмица вршат истрага во Македонски народен театар (МНТ), поради сомнение за злоупотреби направени во периодот од 2015 до 2017 година, кога директор бил Дејан Пројковски.

Минатата седмица инспекторите одзеле документи од правната служба.

Според информациите, Пројковски се товари за злоупотреба на службената положба со сомнителна набавка и ненаменско трошење во износ од 150.000 евра.

Од Министерството за култура велат дека поднеле пријава во МВР откако сегашната в. д. директорка  на МНТ, Симона Угриновска, која беше назначена во февруари, побарала ревизија на работата на претходниот директор.

МВР во овој момент собира и анализира документи и во интерес на истрагата не даваат повеќе детали.

Post date: 2018-08-30 11:50:07
Post date GMT: 2018-08-30 09:50:07
Post modified date: 2018-08-30 11:50:07
Post modified date GMT: 2018-08-30 09:50:07

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com