This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Sun Feb 17 22:04:11 2019 / +0000 GMT

МОН ги објави резултатите од конкурсот за прием во ученичките домови
Министерството за образование и наука синоќа ги објави конечните резултати од првиот приемен рок од конкурсот за прием на ученици во јавните ученички домови во Република Македонија за учебната 2017/2018 година.

Од МОН соопштија дека електронското пријавување за вториот уписен рок е активно од вчера и ќе биде отворено сè додека има слободни места, за што Министерството континуирано на својата веб-страница ќе објавува списоци за примени ученици по домови.

Учениците кои ќе поднесенат електронска апликација, ќе треба комплетната документација да ја достават до Министерството за образование и наука во период од 7 до 11 август годинава.

Резултатите за конкурсот за прием во државните студентски домови, како што велат од МОН, ќе бидат достапни по завршувањето на конкурсот.
Post date: 2017-07-29 10:40:04
Post date GMT: 2017-07-29 08:40:04
Post modified date: 2017-07-29 13:05:35
Post modified date GMT: 2017-07-29 11:05:35
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com