„Мерцедес“ од 600.000 евра, една од главните маски на Вевчанскиот карневал


       
Струга, 13 јануари, 2017 - 18:10 (META) 

Главна атракција на Вевчанскиот карневал денеска беше дефилето на маските.

Поворките со повеќе од илјада василичари од вевчанските маала се споија на плоштадот пред зградата на Општина Вевчани.

Политиката и годинава беше во центарот на вниманието. Маските кои продефилираа, меѓу кои „мерцедес“ од 600.000 евра, „Шарената револуција“, нова влада, кражба во вевчанската пошта, споредба на македонските политичари со светските диктатори и слично, до солзи ја засмејуваа публиката.

Вевчанскиот карневал завршува утре, со традиционалното палење на маските.