This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Tue Oct 23 20:19:53 2018 / +0000 GMT

Македонска филхармонија ќе соработува со црногорскиот симфониски оркестар
Македонската филхармонија и Симфонискиот оркестар на Црна Гора потпишаа меморандум за зајакнување на соработкaтa на двата национални оркестри.

Со овој меморандум за соработка, оркестрите се обврзуваат на квалитетна соработка и размена во период од две години. Соработката ќе се одвива на полето на размена на солисти и на диригенти, музички материјали, како и преку гостување на оркестрите во Скопје и во Подгорица.

Синоќа, во салата на Македонската филхармонија, концерт одржа црногорскиот симфониски оркестар под диригентство на Григориј Краско, што воедно претставува и прво гостување на симфониски ансамбл во новата концертна сала на Македонската филхармонија.
Post date: 2017-12-04 12:34:37
Post date GMT: 2017-12-04 11:34:37
Post modified date: 2017-12-04 12:34:37
Post modified date GMT: 2017-12-04 11:34:37
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com