!На 1 февруари 2017 година, завршува промотивниот период на слободно користење, без регистрација и без претплата, на содржините на „Мета“, кое беше воведено за да им овозможиме полесен пристап на корисниците до навремени и проверени вести. За начинот на пристап и за претплата, од 1 февруари 2017 година ќе информираме дополнително. При пренесувањето и преземањето на содржините од „Мета“, задолжително е атрибуирање и линкување.

„Мајкрософт“ го претстави „виндоус 10“


       
Скопје, 1 октомври, 2015 - 16:55 (META) 

„Мајкрософт“ завчера во кино „Синеплекс“ организираше ден на „виндоус 10“ и официјално го промовираше новиот оперативен систем на деловните корисниците и на партнерите.

„Овој „виндоус 10“ e без конкуренција најдобриот „виндоус“ кој досега бил објавен и во него се собрани најдобрите искуства, знаење, технологии и иновации. „Виндоус 10“ им овозможува на луѓето и на организациите да ја зголемат продуктивноста во работењето и целосно да ги реализираат своите потенцијали“, велат од „Мајкрософт“.