This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Tue Oct 23 20:22:24 2018 / +0000 GMT

„Лакталис“ повлекува храна за бебиња поради салмонела
Француската компанија „Лакталис“ ќе го повлече млекото за бебиња произведено во фабриката во градот Краон, откако десетици бебиња заболеа од бактеријата салмонела. Досега се утврдени 35 вакви случаи во Франција, едно во Шпанија, а има еден сомнителен случај и во Грција, но допрва треба да се утврди дали бебето се разболело од млекото на „Лакталис“ произведено во Краон.

Министерот за финансии на Франција, Бруно ле Мер денеска информираше дека целото количество бебешка храна произведена во оваа фабрика во западна Франција кое е пуштено во продажба ќе биде повлечено.
Post date: 2018-01-12 19:26:22
Post date GMT: 2018-01-12 18:26:22
Post modified date: 2018-01-12 19:26:22
Post modified date GMT: 2018-01-12 18:26:22
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com