This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Tue Feb 19 14:58:42 2019 / +0000 GMT

Лагард најави можен заеднички буџет на еврозоната
Шефицата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), Кристин Лагард најави можен заеднички буџет на еврозоната, кој би бил имплементиран под услов да не стане обичен трансфер на пари од богатите земји на сиромашните членки на ЕУ.

- Буџетот би можел да биде направен без каква било обврски на овие другите - изјави Лагард.

Лидерите на Франција и Германија се слогласија минатиот месец околу предлог за таков буџет, кој би можел да се користи за намалување на економските разлики меѓу земјите од евро зоната и да се стабилизира економијата, меѓутоа со таа идеја не се согласија другите членки на ЕУ, пред се  Холандија која е загрижена како можат парите да се повлечат и да се користат.

Post date: 2018-07-09 10:29:48
Post date GMT: 2018-07-09 08:29:48
Post modified date: 2018-07-09 10:29:48
Post modified date GMT: 2018-07-09 08:29:48

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com