Концерт на Македонска филхармонија со ученици-солисти


       
Скопје, 9 јуни, 2015 - 10:58 (META) 

Македонската филхармонија вечерва во Домот на АРМ ќе го одржи традиционалниот симфониски концерт со ученици од музички училишта во земјава.

Ќе бидат изведени дела од Моцарт, Бара, Менделсон, Видофт, Попер…

Публиката ќе има можност да ги слушне најмладите музички таленти кои ја положија аудицијата за настап со овој професионален музички ансамбл. Тоа се: Ивона Базгалоска – пијано, Димитар Настески – кларинет , Благоја Василевски – хорна, Ева Богоевска – виолина, Наоми Георгиевска – виолина, Стефан Неделковски – саксофон, Тамара Тодоровска – виолончело и Александар Иванов – виолина.

Влезот за концертот е слободен.