Конференција „Дигиталната ера и жената“ денеска во „Мериот“


       
Скопје, 8 март, 2018 - 10:14 (META) 

Денеска ќе се одржи конференцијата „Дигиталната ера и жената“ во хотел „Мериот“, во 11.30 часот во организација на „Оне-Вип“.

Главни теми на конференцијата ќе бидат улогата и значењето на дигиталната технологија во развојот на општеството, како и нејзиниот придонес за еднакво учество на жените и мажите во сите општествени процеси, вклучувајќи го и бизнисот.

На конференцијата свое обраќање ќе имаат министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски како и извршниот директор на „Оне-Вип“, Мислав Галер.

Покрај нив, во рамките на конференцијата ќе се обратат и претставници на „Вип нет“ од Хрватска. Во панел дискусијата, која е дел од конференцијата, за продобивките од дигитализацијата во деловниот свет своите искуства ќе ги споделат директорки на неколку компании, адвокатки и консултантки.