This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Fri Oct 19 19:44:49 2018 / +0000 GMT

Комисијата разгледа 80 амандмани за предлог-буџетот, со работа ќе продолжи во 18.30 часот
На амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година во Комисијата за финансирање и буџет, за два часа, беа одбиени 59 амандмани, со што, вкупниот број на одбиени амандмани на денешната расправа до 18 часот е 67.

Комисијата досега прифати шест амандмани на ВМРО-ДПМНЕ и на Беса, кои се однесуваат на субвенции за печки на пелети, ТИР-зоната во Куманово, изградба на колекторски систем во Неготино, решавање на проблемот со депонијата во Струга, изградба на детски парк во Нерези, Општина Карпош. Пратениците на Движењето Беса, за време на расправата во комисијата, повлекоа шест амандмани, а пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не учествуваат во расправата.

Комисијата за финансирање и буџет расправата по преостанатите 199 амандмани ќе ја продолжи во 18.30 часот.
Post date: 2017-12-06 18:16:00
Post date GMT: 2017-12-06 17:16:00
Post modified date: 2017-12-06 20:50:17
Post modified date GMT: 2017-12-06 19:50:17
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com