This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Thu Mar 21 14:37:51 2019 / +0000 GMT

Кој ја напушта владата, а кој е незаменлив: Можно сценарио за пролетна реконструкција
Премиерот Зоран Заев неодамна најави „пролетно проветрување“, односно реконструкција на неговиот кабинет. Констатирајќи дека има слабости во работата на некои ресори, Заев даде и многу пластичен опис за тоа кои се неговите согладувања за работата на министрите, односно на владата. Според Заев, има „такви што знаат и се трудат, кои многу се трудат а не знаат, и кои ниту знаат ниту се трудат“.

Реконструкцијата, односно оценката за работата, премиерот ја најави на истекот на 10. месеци од формирањето на Владата.

Ова подолу е новинарска опсервација на „Мета.мк“ и на „Порталб.мк“ за тоа како би можело да биде сценариото на реконструкцијата.

Потенцираме дека прогнозата е направена врз база на наши согледувања за тоа кој колку работел.

За да ги видите прогнозите и оценките поминете со глувчето над сликата подолу.

Post date: 2018-03-03 00:01:55
Post date GMT: 2018-03-02 23:01:55
Post modified date: 2018-03-06 10:58:26
Post modified date GMT: 2018-03-06 09:58:26

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com