!На 1 февруари 2017 година, завршува промотивниот период на слободно користење, без регистрација и без претплата, на содржините на „Мета“, кое беше воведено за да им овозможиме полесен пристап на корисниците до навремени и проверени вести. За начинот на пристап и за претплата, од 1 февруари 2017 година ќе информираме дополнително. При пренесувањето и преземањето на содржините од „Мета“, задолжително е атрибуирање и линкување.

Ќе се воведуваат нови возни линии на релација Скопје – Битола


       
Скопје, 13 мај, 2016 - 10:26 (META) 

Од „Македонски железници“ информираат дека од почетокот на јуни, на релацијата Скопје – Битола и обратно ќе сообраќаат седум линии.

Покрај постојните, ќе се воведат и нови возови, па така вкупно ќе има три патнички и четири експресни гарнитури, кои ќе сообраќаат на секои два до три часа.

Секој четврток, возовите бесплатно може да ги користат студентите, секој трет викенд во месецот е бесплатен за младите до 28 години, додека пензионерите бесплатно може да се возат секој втор викенд во месецот.