Кабинет на Иванов: Одговорно и транспарентно располагаме со буџетските средства


       
Скопје, 22 јуни, 2018 - 11:00 (META) 

Кабинетот на престедателот Ѓорге Иванов, изминатите девет години, максимално одговорно, совесно и на транспарентен начин располага со буџетските средства, се вели во одговорот од кабинетот на претседателот на соопштението од Владата.

„Во таа насока, потенцираме  дека сите јавни набавки од страна на кабинетот на претседателот се извршени на максимално транспарентен начин и согласно сите законски регулативи и истите се јавно достапни. Ова го потврдуваат и ревизорските извештаи за работењето на Кабинетот на Претседателот спроведени од страна на Државниот завод за ревизија. Со цел објективно информирање на јавноста, кабинетот на претседателот како и досега, така и во иднина, целосно стои на располагање за било какви информации кои се однесуваат на финансиското работење и трошењето на народните пари за службени потреби“, се вели во соопштението.

Од кабинетот додаваат дека „со оглед на тоа дека постојат механизми за проверка на финансиското работење на државните институции, кабинетот на Претседателот нема законска обврска да прифаќа дополнителни „алатки“.