This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Tue Oct 23 22:30:10 2018 / +0000 GMT

Изложба на Ферди Булут и на Дарко Талески во Прилеп
Во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“, утре, во 19 часот, ќе биде отворена изложбата „Дел од мене“ од уметниците Ферди Булут и Дарко Талески од Прилеп. Изложбата е дел од  манифестацијата „Нов културен бран“ што ја реализира Министерството за култура.

Уметниците ќе се претстават со изложба на фотографии и со кратки видеозаписи, како дел од видеоперформанс.

Под насловот „Како ме гледаш мене покажува кој си ти, како јас реагирам на тебе покажува кој сум јас“, уметниците се зафаќаат со социологијата на Пелагонискиот Регион, а како проминентен елемент го издвојуваат тутунот.
Post date: 2017-09-14 11:04:46
Post date GMT: 2017-09-14 09:04:46
Post modified date: 2017-09-14 11:04:46
Post modified date GMT: 2017-09-14 09:04:46
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com