This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Mon Dec 10 4:09:51 2018 / +0000 GMT

Изборите во Србија ќе ги следи и Централната изборна комисија на Русија
Претседателските избори во Србија на 2 април ќе ги следи и Централната изборна комисија на Русија, која ќе има двајца набљудувачи, соопшти Републичката изборна комисија на Србија.

За разлика од нив, ОБСЕ/ОДИХР нема да имаат набљудувачи на изборите, туку само ќе испратат мисија со ограничен капацитет, која ќе следи посебни аспекти на изборниот процес, односно правната рамка и медиумското известување.

Од домашните организации, пријава за набљудување на изборите досега поднеле само Центарот за истражување, транспарентност и одговорност (ЦРТА), „Граѓани на стража“, Центар за слободни избори и демократија и Комитетот на правници за човекови права.

Рокот за пријава за странски набљудувачи на изборите истекува на 22 март, а за домашни набљудувачи на 27 март.
Post date: 2017-03-20 21:10:52
Post date GMT: 2017-03-20 20:10:52
Post modified date: 2017-03-20 21:06:04
Post modified date GMT: 2017-03-20 20:06:04
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com