This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Sat Jan 19 5:00:06 2019 / +0000 GMT

Исплатата на субвенциите за тутунот ќе почне в четврток
Исплатата на субвенциите за тутунот од реколтата 2017, ќе почне в четврток информираат од Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ).

Според податоците од Агенцијата за финансиска поддршка, во земјоделството и руралниот развој зголемени субвенции ќе добијат над 23.400 тутунари, по просечна цена од 217,6 денари за килограм.

„Со новиот начин на зголемено субвенционирање во три нивоа кој започнува со реколтата 2017, субвенцијата за прва класа тутун е 80 денари субвенција, за втора класа 70 денари и 60 денари е третото ниво за трета и четврта класа како и за дополнителни класи. Целта на новиот модел на субвенционирање е да се поттикнат тутунарите да произведуваат поквалитетен тутун за да добијат повисока субвенција“, се вели во соопштението на МЗШВ.
Post date: 2018-05-15 14:26:43
Post date GMT: 2018-05-15 12:26:43
Post modified date: 2018-05-15 16:54:26
Post modified date GMT: 2018-05-15 14:54:26
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com