!На 1 февруари 2017 година, заврши промотивниот период на слободно користење на содржините на „Мета“. Во периодот што претстои го воведуваме новиот систем за пристап и за претплата. За начинот на пристап и за претплатата ќе информираме дополнително

Инцидент во кабинетот на градоначалникот на Штип


       
Штип, 26 октомври, 2016 - 18:44 (META) 

Градоначалникот на Штип, Илчо Захариев. денеска во својот кабинет во Општината се скарал со поранешниот заменик-командир на противпожарната единица, Кирчо Патраклиев.

До расправијата дошло зашто Патраклиев се обидел да дознае зошто е укинато неговото работно место, заменик-командир.

Разговорот меѓу градоначалникот и поранешниот заменик-командир се одвивал на висок тон, а во еден момент Патраклиев го фатил градоначалникот Захариев за раме, по што градоначалникот го повикал обезбедувањето.

Кога го побаравме, Патраклиев ни потврди дека е во полиција да даде изјава. Попладнето не беше достапен на мобилниот телефон.

Патраклиев пред неколку месеци беше сменет и од работното место заменик-командир бил распореден како возач. Тој поднел тужба и судот го вратил на старото работно место, според неговото решение – заменик-командир. Меѓутоа, во меѓувреме, била направена систематизација и местото заменик-командир било укинато.