This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Tue Jan 22 23:24:08 2019 / +0000 GMT

Инспекторатот со дрон го снимал и следел дивото фрлање и палење отпад
На подрачјето на Скопје состојбата со загадениот воздух е веќе под прагот на алармирање, извести Државниот инспекторат за животна средина на својата Фејсбук страница, повикувајќи се на податоците од Државниот автоматски мониторинг систем за квалитет на воздухот од 31 јануари.

„Се прекинува епизодата за надминување на прагот за алармирање за две мерни места во Скопје Лисиче и Ректорат за два последователни дена, бидејќи концентрациите за PM10 се под дефинираниот праг согласно легислативата“, соопшти Инспекторатот.

Оваа институција вчера вршела набљудување со изнајмен дрон над местата од кои може да се создава загадување на воздухот и откривање на прекршителите.

Post date: 2018-02-01 11:23:36
Post date GMT: 2018-02-01 10:23:36
Post modified date: 2018-02-01 11:23:36
Post modified date GMT: 2018-02-01 10:23:36

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com